ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Εισαγωγή


Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που δείχνετε στo AutoSearch.gr, όταν μοιράζεστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Η ασφάλεια αυτών των δεδομένων είναι πολύ σημαντική για εμάς. Σε αυτό το έγγραφο, θα εξηγήσουμε πώς συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Θα εξηγήσουμε επίσης τα δικαιώματα που έχετε σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα και τον τρόπο άσκησης αυτών των δικαιωμάτων.

Το AutoSearch.gr (εταιρεία με την επωνυμία ΑΒΑΡΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΚΕ, έδρα Λ. Κρυονερίου, αρ. 99Γ, τηλ. επικοινωνίας.: 6974321362, e-mail: info@autosearch.gr) είναι ο υπεύθυνος της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που καθορίζει ποια δεδομένα συλλέγονται, πώς αυτά τα δεδομένα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν και πώς προστατεύονται.

Αυτή η πολιτική καλύπτει επίσης τυχόν πρόσθετα προσωπικά δεδομένα που έχουν συλλεχθεί με διαφορετικό τρόπο και διόδευση προς την διαχείριση του AutoSearch.gr εκτός της ιστοσελίδας. Περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα που φθάνουν στην διαχείριση του AutoSearch.gr ιδιοχείρως και με ταχυδρομείο.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

  1. Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη της ιστοσελίδας μας, υπόκειται στους όρους της παρούσας ανακοίνωσης καθώς επίσης και στα οριζόμενα στο εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως εκάστοτε ισχύει. Οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο της παρούσας ανακοίνωσης. Σε κάθε περίπτωση το AutoSearch.gr διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο. Συνεπώς, οι παρόντες όροι προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορεί να αναθεωρούνται και να ενημερώνονται οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση. Οι χρήστες της ιστοσελίδας παρακαλούνται να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθώς η συνεχής χρήση του ιστοχώρου μας συνεπάγεται ότι αποδέχονται όλες τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις. Το AutoSearch.gr συλλέγει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/χρηστών της ιστοσελίδας, μόνο όταν αυτοί οι ίδιοι εκουσίως τα παρέχουν ώστε να εγγραφούν στην ιστοσελίδα, με σκοπό να έχουν πρόσβαση στους πλειστηριασμούς οχημάτων που διενεργεί το AutoSearch.gr.  Η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που παρέχονται από εσάς με τη συμπλήρωση της αντίστοιχης φόρμας που εμφανίζεται στην οθόνη σας, είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσετε να λάβετε μέρος στους πλειστηριασμούς οχημάτων του AutoSearch.gr. Προσωπικά στοιχεία είναι τα στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της ταυτότητας ή την επικοινωνία με κάποιο άτομο, καθώς και άλλα στοιχεία που αφορούν το εν λόγω άτομο. Τα προσωπικά στοιχεία τα οποία συλλέγονται στον ιστοχώρο μας είναι τα ακόλουθα:
  • Όνομα
  • Επώνυμο
  • Πατρώνυμο
  • ΑΦΜ/ΔΟΥ
  • Ηλεκτρονική διεύθυνση (email)

Το AutoSearch.gr δε θα διαθέσει προς πώληση ή άλλως διαβιβάσει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/χρηστών της ιστοσελίδας ή άλλως κατέχει και επεξεργάζεται, σε τρίτους, που δε σχετίζονται με αυτό, χωρίς τη συγκατάθεσή του επισκέπτη/χρήστη, ή απολήπτη των υπηρεσιών της ιστοσελίδας μας, με εξαίρεση σε εκτέλεση υποχρέωσης που απορρέει από σχετικές νομικές υπαγορεύσεις και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές. Το AutoSearch.gr είναι δυνατόν να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι επισκέπτες/χρήστες με σκοπό την ορθή εκτέλεση των πλειστηριασμών οχημάτων.

Ο επισκέπτης/χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με τον εκάστοτε διαχειριστή του AutoSearch.gr  προκειμένου να διασταυρώσει την ύπαρξη προσωπικού του αρχείου, την διόρθωση αυτού, την αλλαγή του ή τη διαγραφή του. Διαχειριζόμαστε μια πολιτική διατήρησης δεδομένων για όλα τα δεδομένα, είτε αυτά είναι έντυπα αρχεία είτε ψηφιακά.

Μέτρα ασφαλείας

Το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών του AutoSearch.gr εφαρμόζει όλα τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα (άρθρο 32 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων 679/2016). Εφαρμόζουμε όλους τους κατάλληλους ελέγχους ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Η αξιολόγηση του κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης των κινδύνων για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσώπων στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα, βρίσκεται στο επίκεντρο της Πολιτικής Ασφαλείας του Πληροφορικού μας συστήματος. Ωστόσο, δεν έχουμε κανένα έλεγχο για το τι συμβαίνει μεταξύ της συσκευής σας και των ορίων της υποδομής πληροφοριών μας. Θα πρέπει να γνωρίζετε τους πολλούς κινδύνους ασφάλειας πληροφοριών που υπάρχουν και να λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση των δικών σας πληροφοριών. Δεν δεχόμαστε καμία ευθύνη για παραβιάσεις που συμβαίνουν πέρα από τη σφαίρα ελέγχου μας.

Ειδικότερα τα δικαιώματά σας ως υποκείμενο δεδομένων

Ως υποκείμενο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε, έχετε ορισμένα δικαιώματα τα οποία έχουν ως εξής:

Το δικαίωμα ενημέρωσης
Ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε σαφείς και διαφανείς πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες επεξεργασίας δεδομένων. Αυτό παρέχεται από αυτήν την πολιτική απορρήτου και από κάθε σχετική επικοινωνία που σας στέλνουμε.

Το δικαίωμα πρόσβασης
Μπορείτε να ζητήσετε δωρεάν αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς. Μόλις επαληθεύσουμε την ταυτότητά σας και, εάν είναι απαραίτητο, την ταυτότητα οποιουδήποτε νομίμου εκπροσώπου σας, τρίτου αιτούντος, αν υπάρξουν αμφιβολίες σχετικά με την ταυτότητα του αιτούντος, οφείλουμε να ζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες, ζητάτε μόνο όσες είναι απαραίτητες για να επιβεβαιώσουμε ποιοι είστε και θα παρέχουμε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς καθώς και στις ακόλουθες πληροφορίες:
α) Οι σκοποί της επεξεργασίας
β) Οι κατηγορίες των σχετικών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
γ) Οι παραλήπτες στους οποίους έχουν αποκαλυφθεί τα προσωπικά δεδομένα
δ) Η περίοδος διατήρησης ή η προβλεπόμενη περίοδος διατήρησης αυτών των

προσωπικών δεδομένων
ε) Όταν έχουν συλλεχθεί προσωπικά δεδομένα από τρίτους, την πηγή των

προσωπικών δεδομένων

Εάν υπάρχουν εξαιρετικές περιστάσεις που σημαίνει ότι μπορούμε να αρνηθούμε να παρέχουμε τις πληροφορίες, θα τις εξηγήσουμε. Εάν τα αιτήματά σας είναι επιπόλαια ή ενοχλητικά, διατηρούμε το δικαίωμα να αρνηθούμε. Αν η απάντηση σε αιτήματα ενδέχεται να απαιτήσει επιπλέον χρόνο ή περιστάσεις χωρίς εύλογη δαπάνη (που ίσως χρειαστεί να συναντήσετε), θα σας ενημερώσουμε.

Το δικαίωμα για διόρθωση
Όταν πιστεύετε ότι διατηρούμε ανακριβείς ή ελλιπείς προσωπικές πληροφορίες σχετικά με το άτομό σας, μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας να διορθώσετε ή να συμπληρώσετε αυτά τα δεδομένα. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας για να βεβαιωθείτε ότι οι εσφαλμένες / ελλιπείς πληροφορίες δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία μέχρι να διορθωθούν.

Το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων που σας αφορούν

Σε περίπτωση που εξακολουθεί να μην υπάρχει επικαλυπτική νομική βάση ή νόμιμος λόγος για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, μπορείτε να ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν. Θα λάβουμε όλα τα εύλογα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη διαγραφή τους.

Το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας
Μπορείτε να ζητήσετε να σταματήσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Θα διατηρήσουμε τα δεδομένα, αλλά δεν θα τα επεξεργαστούμε περαιτέρω. Το δικαίωμα αυτό αποτελεί εναλλακτική λύση στο δικαίωμα διαγραφής.

 

Εάν ισχύει μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις, μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων που σας αφορούν:

α) Η ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων αμφισβητείται
β) Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι παράνομη
γ) Δεν χρειαζόμαστε πλέον τα προσωπικά δεδομένα για επεξεργασία αλλά τα

προσωπικά δεδομένα απαιτούνται για μέρος μιας νομικής διαδικασίας
δ) Το δικαίωμα αντίρρησης έχει ασκηθεί και η επεξεργασία είναι περιορισμένη εν αναμονή της λήψης απόφασης σχετικά με το καθεστώς της επεξεργασίας

Το δικαίωμα μεταφοράς δεδομένων
Μπορείτε να ζητήσετε να μεταφερθεί το σύνολο των προσωπικών σας δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, που παρέχεται σε μορφή που χρησιμοποιείται συνήθως και είναι αναγνώσιμη από μηχανή. Το δικαίωμα αυτό είναι διαθέσιμο μόνο εάν η αρχική επεξεργασία έγινε βάσει συγκατάθεσης, η επεξεργασία γίνεται με αυτοματοποιημένα μέσα και εάν η επεξεργασία βασίζεται στην εκπλήρωση συμβατικής υποχρέωσης.

Το δικαίωμα αντίρρησης/αντίκρουσης κατά της επεξεργασίας των δεδομένων σας
Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας εάν:
o Η επεξεργασία προορίζεται για άμεσο μάρκετινγκ DIRECT MARKETING.
o Η επεξεργασία προορίζεται για επιστημονική ή ιστορική έρευνα.
o Η επεξεργασία περιλαμβάνει την αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων και τη δημιουργία προφίλ.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Οποιαδήποτε σχόλια, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με αυτήν την πολιτική απορρήτου ή τον χειρισμό των προσωπικών σας δεδομένων θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@autosearch.gr. Για να επεξεργαστούμε το αίτημά σας, θα σας ζητήσουμε να δώσετε έγκυρες και νόμιμες μορφές αναγνώρισης για λόγους επαλήθευσης.

Μπορείτε επιπλέον να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. επικοινωνίας 6974321362 ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνσή μας (Λ. Κρυονερίου 99Γ), για κάθε θέμα που αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Καταγγελίες
Εάν επιθυμείτε να συζητήσετε μια καταγγελία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω. Όλες οι καταγγελίες θα αντιμετωπίζονται εμπιστευτικά.

Προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Σε περίπτωση που αισθάνεστε δυσαρεστημένοι με το χειρισμό των δεδομένων σας ή σχετικά με οποιαδήποτε καταγγελία που μας έχετε κάνει σχετικά με το χειρισμό των δεδομένων σας, δικαιούστε να κλιμακώσετε την καταγγελία σας στην Εποπτική Αρχή Ταχυδρομική Διεύθυνση: www.dpa.gr Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600Fax: +30-210 6475628